Waar kan ik schrobmachines gebruiken?
Schrobmachines worden tegenwoordig professioneel gebruikt in uiteenlopende settingen en voor alle soorten vloertypes. De reden hiervoor is simpel: met een schrobmachine worden vloeren veel sneller schoon dan met de traditionele dweil. Daarbij is het resultaat ook daadwerkelijk schoner. Een machinale schrobber zorgt er dus voor dat u met minder fte een hogere graad van hygiëne kunt bereiken, en verdient zich op deze manier dus automatisch voor u terug. De apparaten komen onder meer in de volgende omgevingen goed van pas:
- Horecagelegenheden
- Fabriekshallen
- Magazijnen
- Scholen en onderwijsinstellingen
- Sporthallen en sportclubs
- Winkels en winkelcentra
- Ziekenhuizen en verzorgingstehuizen
- Evenementenhallen
Waar op letten bij de aankoop van een schrobmachine?
Alles schrobmachines (oftewel schrobzuigmachines) doen in principe hetzelfde: ze reinigen de vloer door hem te schrobben met een elektrisch aangedreven elektrische borstel in combinatie met reinigingsmiddel en water, waarbij het vuil wordt opgezogen. Tussen de uiteenlopende modellen zitten echter grote verschillen die van invloed zijn op de toepasbaarheid van de schrobber. De belangrijkste zijn:
- De grootte van de machine. Een grote machine is krachtig en werkt snel, maar heeft niet de wendbaarheid en precisie van een kleiner apparaat.
- Geluidsniveau. Een machine die is uitgerust met een geluidsisolerend systeem rondom de motoren werkt fluisterstil. Dit is van belang in ruimtes als ziekenhuizen, scholen en horeca.
- Tankgrootte. Hoe meer tankruimte de vloerschrobmachine heeft voor schoon en vuil water, hoe groter het oppervlak dat gereinigd kan worden zonder tussentijds bij te vullen.
- Bediening. Een intuïtieve en ergonomische bediening zorgt ervoor dat uw medewerkers lange tijd comfortabel kunnen werken. Met een opzitschrobmachine vermindert de belasting voor het lichaam nog verder.
- Type borstel en borsteldruk. Een tegelvloer heeft een andere borstel en een andere borsteldruk nodig dan bijvoorbeeld een houten vloer. Kies dus een borstel die past bij uw vloertype. Onze RCM machines kunnen naar wens uitgerust worden met ieder type borstel en beschikken over een instelbare borsteldruk. U heeft daarbij
Factoren die van belang zijn bij uw keuze voor een schrobmachine
Nu we hebben gekeken naar de belangrijkste eigenschappen van de schrobber, is het ook goed om te kijken naar welke eigenschappen van de te schrobben ruimte belangrijk zijn. En belangrijker: wat de implicaties hiervan zijn. De volgende drie factoren spelen de grootste rol:
- De grootte van de vloer(en)
- Het vuil en het type vuil
- Type vloer
Grootte van het te schrobben oppervlakte
Hoe groot is het oppervlak dat u wilt schrobben? En daarbij: hoe smal zijn de gangpaden waar geschrobd moet worden? Over het algemeen zijn grotere opzitschrobmachines meer geschikt bij grotere oppervlakken, terwijl kleinere achterloopmachines beter geschikt zijn in kleinere ruimtes. Let daarbij niet alleen op de borstelbreedte, maar kijk ook naar de watertanks, het bereik van de accu en de capaciteit van de zuiger. Heeft u grote oppervlakken met veel obstakels of smalle gangen, zoals in hotels en winkels? Let dan goed op de afmetingen en overweeg een achterloop-schrobmachine of een compact opzitmodel.
De vuildichtheid en het type vuil
Net als bij de ouderwetse dweil, zal ook de vuilwaterbak van een schrobmachine vaker geleegd moeten worden als de vloer vuiler is. Wilt u dus een schrobmachine voor erg vuile vloeren? Kies dan een hardere borstel en voor de tanks liever een maatje groter dan een maatje kleiner, om het moeten vullen en legen zoveel mogelijk te beperken. Houd er daarnaast rekening mee dat een schrobmachine niet geschikt is voor grote stukken vuil. In omgevingen met bijvoorbeeld veel houtsnippers of in de bouw kan daarom beter gekozen worden voor veegmachines.
Het type vloer
Bij het type vloer speelt met name de hardheid een rol. Kies bij harde vloeren van tegels, natuursteen en beton voor een zogenaamde polyscrub borstel. Zachtere vloeren zoals van vinyl of in gymzalen zullen een wat zachtere borstel nodig hebben. En gaat het om een harde, maar kwetsbare vloer, zoals een houten vloer? Gebruik dan ook een zachtere borstel om te voorkomen dat er krassen ontstaan.
Welke schrobmachine moet ik aanschaffen?
Wat uw schrobuitdaging ook is, bij Mitsubishi Forklift vindt u voor iedere klus de perfecte schrobmachine. Op deze pagina ontdekt u ons aanbod. Zoals u kunt zien zijn onze schrobmachines gerangschikt op schrobcapaciteit onder normale omstandigheden. Aan de hand van de grootte van het vloeroppervlak kunt u zo al heel precies bepalen welke schrobmachine voor u het meest geschikt is. De ideale opties en afstelling bepaalt u vervolgens aan de hand van het type vloer en de vuildichtheid. Meer weten of heeft u hulp nodig bij uw keuze? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze adviseurs staan u met plezier te woord.