<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Belangrijke mijlpaal: MVO Prestatieladder-certificering behaald!

Mitsubishi Forklift Trucks heeft het certificaat MVO Prestatieladder ontvangen uit handen van René Berendsen, manager Audit & Training bij TÜV NORD Nederland, en Jos Kelderman, manager van de stichting FSR, de beheerder van de MVO Prestatieladder. Deze certificering is een belangrijke mijlpaal in het streven van Mitsubishi Forklift Trucks naar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De MVO Prestatieladder, sinds 2010 in Nederland toegepast en sinds 2015 internationaal erkend, bevestigt de inzet van bedrijven op het gebied van duurzaamheid en sociaal beleid.

Wij zijn verheugd om een belangrijke mijlpaal met jullie te delen:

Mitsubishi Forklift Trucks Nederland heeft onlangs het felbegeerde MVO Prestatieladder-certificaat behaald! Dit is een geweldige erkenning van onze voortdurende inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en een bevestiging dat we op de goede weg zijn met het integreren van onze kernwaarden - gezondheid, veiligheid, goed werkgeverschap en maatschappelijke betrokkenheid - in alles wat we doen. 

De MVO Prestatieladder is een certificeringssysteem dat organisaties helpt om op een gestructureerde en transparante manier te werken aan duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en economische groei, met respect voor mens, milieu en maatschappij. Voor Mitsubishi Forklift Trucks Nederland betekent dit dat we nu officieel kunnen aantonen dat we serieus werk maken van onze verantwoordelijkheid op het gebied van MVO. 

Wat houdt de MVO Prestatieladder precies in? 

De MVO Prestatieladder is gebaseerd op drie pijlers: people, planet en profit. Dit betekent dat bedrijven die gecertificeerd zijn, actief bijdragen aan het welzijn van mensen (zowel binnen als buiten de organisatie), zorg dragen voor het milieu en streven naar duurzame economische groei. Het certificaat toont aan dat een bedrijf deze aspecten op een evenwichtige manier integreert in zijn bedrijfsvoering en continu werkt aan verbetering. 

Voor Mitsubishi Forklift Trucks Nederland is het behalen van dit certificaat een belangrijke stap, maar zeker niet het eindpunt. We zien het als een bevestiging dat we op de juiste weg zijn en als een motivatie om onze MVO-inspanningen verder uit te breiden en te verdiepen. Ons doel is om in de toekomst het MVO Prestatieladder-certificaat ook in de rest van de Benelux-regio te behalen. 

Wat betekent dit voor de toekomst? 

Het behalen van het MVO Prestatieladder-certificaat is niet alleen een erkenning van onze inspanningen tot nu toe, maar biedt ook mooie kansen voor de toekomst. Door de drie basiselementen van MVO - people, planet en profit - in de juiste balans toe te passen, zijn we ervan overtuigd dat we niet alleen een positieve impact kunnen hebben op de maatschappij en het milieu, maar ook kunnen zorgen voor duurzame zakelijke groei. 

We zien MVO als een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie en geloven dat het ons zal helpen om ons te onderscheiden in de markt, de betrokkenheid van onze medewerkers te vergroten en sterke relaties op te bouwen met klanten, leveranciers en andere belanghebbenden. 

Meer weten?  

Wil je meer weten over ons MVO-beleid en hoe we invulling geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid? Bekijk dan de MVO-pagina voor meer informatie.